Dertig ontslagen bij Honda in Zellik

In de bedrijvenzone Doornveld in Zellik verliezen dertig mensen hun baan bij Honda Motor Europe Ltd. Belgian Branch, vanwege een herstructurering op Europees niveau.

De Japanse autofabrikant wil een aantal activiteiten concentreren in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië en Spanje. De directie heeft over deze herstructurering de Renault-procedure opgestart.

Op de zetel in Zellik werken momenteel 35 personen die de dealers ondersteunen met hun marketing, logistiek, boekhouding en naverkoop.

De back office-functies verhuizen tegen oktober naar Frankrijk. Enkel de zogenaamde ‘field-functies’, die in direct contact staan met de dealers, blijven in Zellik. Wellicht gaat het nog om acht werknemers.

De logistieke centra in Gent en Aalst zijn niet in deze herstructurering betrokken. Voor de klanten en verdelers verandert er in de praktijk niets.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...