Geboortelaan voor 155 kinderen (+ foto's)

In 2014 werden in Merchtem 155 borelingen ingeschreven in het bevolkingsregister. Traditiegetrouw krijgen al deze nieuwe baby’s een goed jaar later een ‘geboortelaan’ of ‘geboorteplek’ om hun geboortejaar te herdenken. Zaterdag werd dit ritueel reeds voor de 9de maal voltrokken, in Peizegem deze keer.

Aan ‘de banaan’ – eigenlijk een oude bocht in de weg die door moderniseringswerken wat rechter werd getrokken – in Peizegem plantten schepen van gezin Steven Elpers, burgemeester Eddie De Block en Ivan Vanhaecht (voorzitter van de MINA-raad) een symbolische hagebeuk. De echte aanplantingen waren al vorig jaar gebeurd.

De leerlingen van de gemeentelijke tuinbouwschool in Peizegem hadden hagebeuken gepland om de eiken te vervangen die er werden gerooid. De leden van Natuurpunt, bijgestaan door een paar ouders bekommerden zich om een lage haag met gevarieerde planten die de Kouter in het voorjaar wat meer kleur zullen geven.

Na de toespraak van schepen Elpers en het panten van een hagebeuk werden de aanwezigen vergast op soep, chocomelk, fruitsap en een wat hartiger ‘hartverwarmer’ (jenever). Voor de aanwezige peuters was er nog een kleine verrassing in de vorm van een speelgoedje.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk