Buddy-project voor oorlogsvluchtelingen

Met haar spreidingsplan heeft de federale regering 16 extra vluchtelingen toegewezen aan Ninove. Eind mei zou de laatste moeten aangekomen zijn. Het OCMW is zich aan het voorbereiden om die mensen goed op te vangen. Met de sociale dienst zal gezorgd worden voor professionele begeleiding.

Maar daarnaast wordt ook gestart met een buddy-project. Daarbij wil men met een aantal Ninoofse vrijwilligers de nieuwkomers wegwijs maken in de stad, hen een stuk begeleiden in het dagelijks leven en hen ook ondersteunen bij het oefenen van de Nederlandse taal.

“We hebben binnen ons OCMW de voorbije jaren een sterke sociale dienst uitgebouwd”, vertelt Raadslid Jordy De Dobbeleer (SP.A-Groen). “We hebben er alle vertrouwen in dat deze sociaal assistenten kunnen instaan voor de nodige  professionele begeleiding van de oorlogsvluchtelingen die door Fedasil aan Ninove worden toegewezen. Zo zal de sociale dienst onder meer zorgen dat deze nieuwkomers worden ondergebracht in een bescheiden woning of appartement en zullen ze hen ook een leefgeld uitkeren om eten te kopen. Over dit leefgeld gaan de wildste geruchten. Het leefgeld bedraagt overigens maximaal 9 euro per persoon per dag of zo’n 270 euro per persoon per maand.”

Heb jij interesse om buddy te worden van oorlogsvluchtelingen, neem dan contact op via info@ocmw.ninove.be of 054/515350.

Topartikels editie Ninove-Dender