Restauratiewerken kerk Merchtem op 1 maart van start

We hebben het vroeger al eens geschreven: de prachtige glasramen in de Onze-Lieve-Vrouwe-ter-Noodt kerk in Merchtem worden beschermd. Maar nu komt de aanvang der werken wel heel dichtbij.

Op 1 maart worden stellingen geplaatst om de glasramen met een dubbele glaswand (binnen en buiten) te beschermen tegen weersomstandigheden en vandalisme. Een positief nevenverschijnsel is dat die werken ook de isolatie en de geluidsdichtheid ten goede komen zodat de factuur voor verwarming omlaag kan.

Om het historisch orgel te beschermen wordt het volledig ingepakt. In volgende fases worden het herstellen van het houtwerk, het aanbrengen van beveiliging, het restaureren van de schilderijen en algehele schilderwerken uitgevoerd.

Omdat de Merchtemse parochiekerk sinds 1934 een erkend monument is, betaalt de hogere overheid het overgrote deel van de kosten. De gemeente moet 10% voor haar rekening nemen. Foto: De glasramen vormden een uniek decor voor het concert met werk van Meester August De Boeck.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk