Asse-Lennik op een haartje van een kolossale stunt

Asse-lennik heeft zich op een paar jaren tijd ontwikkeld tot een topclub die ook op Europees niveau niet hoeft te blozen. De match van woensdagavond tegen het supersterke Italiaanse Trentino leek voor velen een zware en onhaalbare opdracht. Maar in de Lotto Dôme in Maaseik was daar helemaal niets van te merken.

De eerste stek staken de Pajottenlanders immers op zak met 25-23. De talrijke schare aan meegereisde supporters gingen uit het dak. Zij zagen een Asse-Lennik in supervorm. Iedereen deed wat van hem verwacht werd en dat loonde.

De twee volgende sets moest Lindemans Asse-Lennik – niet zonder fel verweer – aan de Italianen laten maar in de vierde set trokken zij het laken weer naar zich toe. De supporters gingen op het puntje van hun stoel zitten voor een razend spannende tie-break waarin Lennik zelfs de kans had de Italianen een klap om de oren te geven. Toch moesten zij die vijfde set en dus de match aan de Italianen laten.

Dat Asse-Lennik het beste van zichzelf had gegeven, bewezen de cijfers. Als je alle punten optelt kom je aan 102 voor Asse-Lennik en 109 voor de Italianen, een verschil van 8 puntjes.

Op 3 maart volgt de terugwedstrijd in Trentino.