PRIMEUR : Ella De Neve kiest voor gezin, Mario Vandevelde nieuwe schepen

Vanmorgen, tijdens een persconferentie kondigde eerste schepen Ella De Neve haar ontslag uit het college aan. Haar gezinslast weegt zwaar op haar politieke activiteiten en zij kan zich niet zo makkelijk meer vrijmaken met drie zoontjes Cyriel (op de foto), Arsène en Gaston.

Ella staat haar bevoegdheden basisonderwijs, informatie, Vlaamse aangelegenheden, vrouwenemancipatie, markten, evenementen en toerisme af. Zij was ook schepen voor deelgemeente Hamme. Over de herverdeling van de bevoegdheden wordt nog gepraat door het nieuwe schepencollege. Mario Vandevelde, voorzitter van de gemeenteraad, volgt haar op en wordt schepen. Hij krijgt o.m. de bevoegdheid Peizegem.

Eens Mario Vandevelde schepen wordt, komt de stoel van de voorzitter van de gemeenteraad vrij. Die wordt aangeboden aan Tonia Abbeloos (LVB). Steven Erpels schuift door en wordt eerste schepen. In de gemeenteraad wordt Ella De Neve opgevolgd door Liliane Hauspie (sp.a). Al deze verschuivingen zouden op de gemeenteraad van maart officieel voorgelegd worden aan de raad.

Later meer achtergrondsinformatie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk