Burgemeester Mertens: “Extra vluchtelingen heeft weerslag op OCMW-dienstverlening”

 

Volgens burgemeester Marleen Mertens (CD&V) komen sommige taken van het OCMW in het gedrang als bovenop de huidige 20 vluchtelingen nog extra asielzoekers moeten worden opgevangen in de gemeente. “Nu is er iemand halftijds vrijgesteld binnen het OCMW om die mensen te begeleiden.”

Maar volgens het veelbesproken spreidingsplan zou Grimbergen mogelijk nog 27 extra asielzoekers toegewezen krijgen. “Dan zou er extra personeel moeten ingezet worden. Onze budgetten zijn echter onvoldoende ruim om nog extra personeel aan te werven. En ook het forfait dat we krijgen van Fedasil krijgen is hiervoor onvoldoende. In dat geval zouden we ergens anders capaciteit moeten gaan halen wat wil zeggen dat er mogelijk op andere dienstverlening moet beknibbeld worden.” Volgens Mertens is wel nog niet duidelijk waarop dit concreet zijn weerslag zou hebben.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise