Leerlingen maken eigen stripverhaal

De leerlingen en leerkrachten van het zesde leerjaar van de basisschool Sint Aloysius te Ninove kregen onlangs Bart Vantieghem op bezoek. Bart Vantieghem is bekend als cartoonist. Zijn prenten zijn te vinden in de Nederlandstalige media. De jeugd kent hem vooral als de illustrator van de boeken van Marc de Bel. Tekenaar Bart Vantieghem begeleidde de leerlingen bij het maken van een stripverhaal.

Eerst werden herinneringen opgehaald. Wat was de leerlingen het meest bijgebleven van de voorbije jaren op de basisschool? Iedereen had wel een leuke anekdote te vertellen. Paardrijden op de rug van juf Tania, een leerling die zich verstopt had in de kast, iemand die uit zijn bed was gevallen tijdens de sneeuwklassen,… Van elk verhaal werd een tekening gemaakt. De tekenaar gaf praktische tips en voorzag iedere prent van tekst. Al deze prenten werden gebundeld tot één grote strip. Iedereen verzamelde tenslotte rond de tekenaar die prent na prent het verhaal vertelde.

Op het einde van het schooljaar zal de ouderraad elke leerling een exemplaar van de strip schenken als herinnering aan hun jaren in de basisschool van ’t college.

Topartikels editie Ninove-Dender