VIDEO: Carnavalsmatch Eendracht Aalst stilgelegd na racistische spreekkoren

Het Carnaval in Aalst is in mineur begonnen. De wedstrijd in derde klasse A tussen Eendracht Aalst en Bornem is vrijdagavond acht minuten voor tijd wegens racistische spreekkoren stilgelegd. Bornem leidde op dat moment met 2-4.

Een kleine groep supporters viseerde lijnrechter Ben Acha Bilal. De stadionomroeper had tijdens de wedstrijd opgeroepen om racistische uitlatingen achterwege te laten.

De lijnrechter moest het bekopen nadat E. Aalst een 2-0 voorsprong door de vingers zag glippen in de tweede helft. Bornem kwam na de pauze terug tot 2-2. Doelman Kevin Van den Noortgate werd even later uitgesloten met een rode kaart. De strafschop die uit die fase volgde werd omgezet, en even later scoorde Bornem zelfs nog een keer. Zo stond het in een mum van tijd 2-4.

De potjes kookten over bij sommige supporters, en ze begonnen de lijnrechter te viseren. Na een onderbreking van meer dan een kwartier werd de match nog hervat, maar in de slotfase wilde de lijnrechter niet meer verder en werd de match gestaakt in de 87ste minuut.

Volgens E. Aalst waren de spreekkoren niet afkomstig van de echte supporters, maar eerder van gelegenheidsbezoekers die speciaal voor het Carnaval naar het Pierre Cornelisstadion waren afgezakt. De échte Aalstenaar kan deze avond gelukkig herkansen in het Forum. Dan speelt Okapi Aalstar haar carnavalswedstrijd tegen Oostende. En hopelijk volgen dan ‘drei dolle daugen’.

(Bericht: TV Oost-Vlaanderen)