Eddie De Block: ‘We zullen Ella missen’

Het ontslag van Ella De Neve (34) als gemeenteraadslid én schepen kwam niet meteen als een donderslag bij heldere hemel. “Met drie kleine kinderen was het steeds moeilijker om mij ’s avonds en in de weekends vrij te maken. Altijd een beroep moeten doen op babysitters of familieleden was echt niet langer vol te houden. Vandaar deze beslissing: ik zeg de politiek vaarwel om mij op mijn jonge gezin te kunnen concentreren”.

Burgemeester Eddie De Block beseft dat het vertrek van Ella, die eerste schepen was nadat zij in 2012 een recordaantal voorkeurstemmen wist te verzamelen: 1251. “Zo’n populaire figuur vervang je niet op één, twee, drie maar ik heb het volste vertrouwen in onze jonge ploeg. Mario Vandevelfe (34) is sinds 2009 voorzitter van de gemeenteraad. Hij woonde al veel colleges bij en kent het klappen van de zweep”.

Ella de Neve 2Politieke carrière

In 2001 kwam Ella De Neve (19 jaar oud) in de gemeenteraad met 632 voorkeurstemmen. In 2007 werd ze schepen van jeugd met 759 stemmen om in 2013 eerste schepen te worden. “Ik stop op een hoogtepunt maar sluit niet uit dat ik later nog naar de politiek terugkeer. Ik ga in Meise wonen maar zal ook daar geen politiek mandaat nastreven. Ondanks het feit dat ik veel zal missen, komt mijn gezin nu op de eerste plaats”.

Opvolger Mario Vandevelde (36) wordt alvast schepen van Peizegem, logisch gezien daar zijn roots liggen. De andere bevoegdheden zullen herschikt worden. Steven Elpers, momenteel tweede schepen, schuift een plaatsje op en wordt eerste schepen. Paul Van Den Eynde is vragende partij voor de bevoegdheid van schepen van senioren. Paul is immers bij uitstek de senior van het schepencollege.

Anekdotes

Op de persconferentie waarop een en ander uit de doeken werd gedaan werden ook anekdotes opgediept. Zo leidde een grapje in het college naar een officieuze zoektocht naar een partner voor Ella. “Wie wordt de man van Ella?” begon zodanig uit de hand te lopen dat er heel dringend een eind moest aan gemaakt worden. “De kandidaten kwamen aan mijn deur aanbellen,” kon Ella nu lachen.

Zelf vermeldde ze haar bezoek aan Roemenië, bijna vijf jaar geleden, toen ze stapelverliefd was op hare Gunther en een serieuze telefoonrekening bijeen belde. Dan weer ernstig: “De realisatie van het nieuwe schoolgebouw van Ten Bos en al het werk daarrond vind ik één van de dingen waar ik zeer fier op ben”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk