Pendelaars gaan samen uit eten

Er wordt wel eens gekankerd over onze NMBS: treinen hebben vertraging, ellendig veel stakingsdagen en zo meer. Maar er zijn ook positieve dingen te vertellen: de trein brengt mensen bijeen. ’s Morgens en ’s avonds kan het bijwijlen gezellig zijn om samen naar het werk of naar huis te sporen.

Maandagavond kwamen 26 pendelaars uit Opwijk en Merchtem, die vaak samen op de trein naar en van Brussel zitten, bijeen in Restaurant Al Campanile (aan de kerk) in Mollem om er samen te tafelen en de gesprekken van op de trein in een gemoedelijker kader verder te zetten.

Wat begon met een wild idee van een paar enkelingen kreeg zoveel bijval dat de bovenverdieping van het restaurant gevuld was met pendelaars. Goeiedag ging ter plaatse voor een groepsfoto. Of ze de laatste trein naar huis nog haalden, konden wij niet achterhalen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk