Francken stuurt Merchtem 7 nieuwe vluchtelingen

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) kondigt in een brief aan het gemeentebestuur de komst van 7 nieuwe vluchtelingen aan. Die werden, in het kader van een spreidingsplan, aan Merchtem toegewezen. Het gemeentebestuur is van plan een pand in de Ginder-Alesite op te vorderen om deze mensen onder te brengen.

De zeven nieuwkomers komen bovenop de elf vluchtelingen die in het LOI (Lokaal Opvang Initiatief) door het OCMW en het gemeentebestuur worden opgevangen. Burgemeester Eddie De Block (LVB) overlegt met OCMW-voorzitter Julie Asselman (LVB) maar weet nu al dat er geen panden vrij zijn.

De Block lanceerde dan ook de denkpiste om een lokaal in het voormalige Ginder-Alegebouw (het deel waarin ook de National Paintball Games zijn gevestigd) op te vorderen om de nieuwkomers op te vangen. Er worden al gesprekken met de eigenaar gevoerd. Een oproep aan de bevolking om vluchtelingen op te vangen, bleef tot nog toe onbeantwoord.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk