Opwijk treedt op tegen verwaarlozen van katten

In een huis in de Nanovestraat in Opwijk werden bij een controle een aantal sterk verwaarloosde katten aangetroffen. Burgemeester Albert Beerens (Open VLD) en schepen van dierenwelzijn Inez De Coninck (N-VA) grepen meteen in. De dienst dierenwelzijn van de gemeente zal nu, in samenwerking met de politie en dierenasiel Veeweyde, alle katten verwijderen.

Dezelfde inwoners van de Nanovestraat werden reeds vroeger betrapt op het verwaarlozen van hun huisdieren. Dat was ook nu weer het geval. In het huis werden er verschillende verwaarloosde katten ontdekt in erbarmelijke hygiënische omstandigheden en in een duidelijke staat van verwaarlozing.

Zes jonge poesjes werden al opgevangen door het kattenasiel KaTTHuis uit Hamme. “Deze katten hadden niesziekte, zaten vol wormen en hadden schimmel. Één van de katten moest zelf een oog-amputatie ondergaan!” reageert schepen van dierenwelzijn Inez De Coninck (N-VA) verontwaardigd. Gezien de situatie zo ernstig is, heeft de burgemeester een bevel uitgeschreven om alle katten te verwijderen.

Het OCMW zal mee worden ingeschakeld om de nodige begeleiding te voorzien zodat deze situatie niet opnieuw kan ontstaan.

Foto is enkel illustratief