De Ark van Pollare blijft bestaan!

De redding van zorgboerderij en dierenasiel De Ark van Pollare is officieel, de vele vrijwilligers halen opgelucht adem nu de werking kan verder gezet worden en de 485 aanwezige dieren hun thuis niet hoeven te verlaten.

Zaakvoerder Ellen Van Assche, welke de nodige ervaring heeft met zorgboerderij Huppeldepup uit Humbeek, wil een nieuwe wind door de stallen, weides en hokken laten waaien.

Van Assche: “Het is al meer dan 10 jaar mijn missie om dieren in nood te helpen. We voorzien ze van opvang en onze vrijwilligers zorgen dat ze aansterken en in de watten gelegd worden. Dat De Ark van Pollare zou stoppen omdat de gebouwen zouden verkocht worden, raakte mij diep. Ik lag er wakker van dat de dieren op straat zouden belanden en de vrijwilligers hun dagelijks doel zouden verliezen.”

De gebouwen werden aangekocht door Geert Van Moer uit Humbeek. Hij voorziet met zijn bedrijf Rega It de nodige middelen om het vastgoed aan te kopen. Geert zit mee in het bestuur van de Ark van Pollare waardoor de toekomst van De Ark verzekerd is.

Elke eerste zondag zwaait De Ark van Pollare zijn poorten open, en kan het grote publiek langs komen, een ideale zondagsactiviteit. Op 6 oktober van 10 tot 16u maken ze er een feestelijke zondag van in het teken van Werelddierendag en natuurlijk het voortbestaan. De vrijwilligers en ook de dieren zullen in de kijker worden gezet Van Assche: “Hoe meer we mensen kunnen overtuigen van onze slogan ‘Adopt, don’t shop’, hoe beter. We zijn geen klassiek dierenasiel, maar een dierenopvang en een zorgboerderij. Onze werking kunnen tonen aan het grote publiek doen we elke eerste zondag van de maand. Want zorgen door dieren én mensen staat centraal bij ons. Onze dieren verdienen een goede thuis, veel liefde en een goed gevuld voederbakje. En ook onze vrijwilligers kunnen hun beste kwaliteiten naar boven halen. Mijn hart loopt over nu De Ark kan blijven verder werken.”

Topartikels bij Goeiedag.be