Roger Daelemans 20 jaar voorzitter Steltenlopers

Tijdens hun jaarlijks teerfeest hadden de Koninklijke Merchtemse Steltenlopers een bijzonder moment voor voorzitter Roger Daelemans gepland. Roger is immers 20 jaar voorzitter van Merchtems beroemdste ambassadeurs en dat konden de steltenlopers uiteraard niet ongemerkt laten voorbijgaan.

Vooral de jonge garde had voor een mooi huldeboek gezorgd en er was een prachtige ruiker voor Jeanine, de echtgenote van Roger, die sinds mensenheugenis mee gaat ‘op de latten’ (de klompen op een soort ski gemonteerd).

Schepen De Valck, sinds kort ook actief lid van de steltenlopers – als muzikant, niet op de houten latten, mocht een korte huldetoespraak houden. Hij verwees vooral naar de onvergetelijke ervaring van de optredens op het Rode Plein in Moskou.

Op het teerfeest waren een paar trofeeën die aan deze mooie reis herinnerden: een prachtige klok met Swarowski kristallen, gekregen van de generaal van het Kremlin en een schitterende set van matroesjka’s.

Niet de dametjes van lichte zeden uit de gelijknamige TV-reeks maar een set van houten poppen, met de hand beschilderd door Bernadette, één van de trouwste leden van de steltenlopers. Elk poppetje stelt twee of meer steltenlopers voor.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk