Besparen op energiefactuur via groepsaankoop

De Provincie Oost-Vlaanderen nodigde onlangs haar inwoners uit om zich in te schrijven voor een groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas. Door zoveel mogelijk mensen te verenigingen wil men ze de kans geven om groene èn geprijsde energie aan te kopen.

Iedereen kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven tot en met 1 februari 2016. Ook zelfstandigen, kleine bedrijven en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen deelnemen aan de groepsaankoop. Dat kan online via www.samengaanwegroener.be.

In Ninove kan je na afspraak ook terecht in het stadhuis bij de dienst leefmilieu. Een afspraak maken kan door te bellen naar 054 31 32 67. Breng zeker je laatste eindafrekening mee.

Na de veiling van 2 februari 2016, waarbij de energieleverancier met de laagste prijs werd aangesteld, krijgen de inschrijvers een persoonlijk voorstel waar de potenti√ęle besparing is berekend. Er is dan tijd tot eind maart om te beslissen of je al dan niet overstapt.

Meer info: Provincie Oost-Vlaanderen, 0800 76 101 (werkdagen van 9 tot 17 uur, maandag tot 20 uur)

Topartikels editie Ninove-Dender