Vrijwilligers gezocht voor digitaliseren religieus erfgoed

De Erfgoedcel Denderland is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het inventariseren, fotograferen en digitaliseren van het religieuze erfgoed. Concreet gaat het om religieus erfgoed uit Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove.

De collecties die in de kerken aanwezig zijn worden ge√Įnventariseerd en gefotografeerd en vervolgens ingevoerd in de databank www.erfgoedinzicht.be.

De eerste projecten zullen gelanceerd worden in kerken in Aalst en Denderleeuw. Erfgoedcel Denderland wil graag een team van vrijwilligers samenbrengen dat bestaat uit mensen met verschillende interessegebieden. Van fotografen tot mensen die ervan houden om zaken in te voeren in databanksystemen.

Contacteer voor 15 januari de Erfgoedcel Denderland via het nummer 053-72.36.36

Topartikels editie Ninove-Dender