Willy Moens overleden

Willy Moens mag je in Merchtem gerust nog een volksfiguur noemen. En zo zijn er niet veel meer. Hij was vooral een man die zich vrijwillig en geheel belangenloos inzette in het verenigingsleven. Sport was zijn lang leven. Niet zelf sporten maar mensen laten sporten en zich daarvoor inzetten. In het voetbal en het kaatsen, in de sportraad en de seniorenverenigingen, … overal was Willy aanwezig om te helpen op zijn manier.

Jarenlang droeg hij plichtsbewust ‘de reklam’ rond in Merchtem. Om zijn soms rare manier van praten werd hij ‘willy willy’ genoemd. Dat was zeker niet als belediging bedoeld. Er werd al eens gelachen en gezeverd aan deze of gene toog maar iedereen had respect voor Willy en zijn grenzenloze inzet voor de anderen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk