Nieuwe website voor handelswijk Rechteroever

De zelfstandige kleinhandel in Vlaanderen dreigt kopje onder te gaan. In zeven jaar tijd is de leegstand van winkelpanden met liefst zeventig procent toegenomen, goed voor een leegstaande winkeloppervlakte van 180 voetbalvelden, laat Unizo weten.

Wie in Ninove rondwandelt kan er inderdaad niet naast kijken, er is ook in de Wortelstad een toenemende leegstand van winkels.

Het bestuur van handelswijk Rechteroever, met als voorzitter Pascal Carael, weigert echter om de handdoek in de ring te gooien en doet alles wat binnen haar mogelijkheden ligt om klanten aan te trekken en naar buiten te komen als een volwaardige handelswijk: een stabiele structuur opzetten in de vorm van een vzw, de inwoners van de rechteroever tweemaal per jaar informeren via haar infoblad “Rechteroeverken” , het organiseren van tal van activiteiten (of het ondersteunen ervan) zoals de bloemenmarkt, de parkconcerten, wettelconcerten, 1 meimarkt, de jaarlijkse wijkkermis, dag van het park, autoloze zondag, de intocht van Sinterklaas, winteractiviteiten
en sinds begin november een nieuwe website: www.rechteroever.be.

Topartikels editie Ninove-Dender