Tuinbouwschool: bomen planten en Agribex (+ video)

De leerlingen van het 7de jaar beroeps tuinaanleg zijn de hele dag in de weer langs Nieuwbaan en Kouter om hagebeuken aan te planten. Waar de eiken gerooid werden, omdat ze in de elektriciteitsleidingen groeiden, plantte Natuurpunt vorige week zaterdag zo’n 700 meter haagplantjes.

Vandaag was het de beurt aan de leerlingen van de gemeentelijke tuinbouwschool om het werk af te maken met het aanplanten van een 80-tal hagebeuken. Onder leiding van leerkracht Jellen Van Weverberg en met materiaal van de gemeente Merchtem gingen zij aan de slag.

Agribex

Dit project is een unieke samenwerking tussen de school, het gemeentebestuur, Natuurpunt Merchtem (dat een paar van zijn beste krachten afvaardigde) en het Regionaal Landschap GC dat het plantgoed leverde. Om hen aan te moedigen kregen ze bezoek van directeur Dirk Legroux en de schepenen Steven Elpers en Paul Van Den Eynde.

Ondertussen is de school hard aan het werken voor zijn bijdrage aan Agribex, de grote land- en tuinbouwbeurs die plaats vindt van 8 tot 13 december in de Eeuwfeestpaleizen op de Heizel. De tuinbouwschool verzorgt er de beplanting van de patio (hal 8) en een eigen stand. Hierbij werd niets aan het toeval overgelaten en werd zelfs een ‘bedrijfsfilmpje’ gemaakt dat de school voorstelt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk