Voetbaloverzicht : VK Liedekerke niet te stuiten

KSC Wolvertem kreeg zondag RWDM op bezoek. De thuisploeg profiteerde al snel van het windvoordeel en El Yousfi opende op pass van Bouwmeester de score. De bezoekers domineerden de tweede helft, kregen een dozijn aan corners maar konden de gelijkmaker niet forceren. Een kwartier voor tijd resulteerde dat overwicht toch in de verdiende gelijkmaker van Koulibaly.

VK Liedekerke verkeert in bloedvorm en dat mocht Racing Jet Wavre aan den lijve ondervinden. Mumba en De Coen bezorgden VK Liedekerke in een mum van tijd een 0-2 voorsprong. De thuisploeg, derde in het klassement, reageerde gevat en trok de stand gelijk. Racing Jet Wavre leek het zeil naar zich toe te trekken maar het was Dillens die aan de overkant de onverwachte 2-3 binnenschoot.

KFC Strombeek heeft de smaak te pakken en won nu ook van Ternat. De wedstrijd werd in de eerste helft al beslist na doelpunten van De Cat en Berroho. FC Borght herstelde zich van de nederlaag verleden week en versloeg Houtem met 1-2. Di Miceli trof tweemaal raak. FC Merchtem kon geen punten halen op het veld van Bierbeek en verloor met 2-0.

Knappe zege KFC Meise

De Leeuwkens lieten zich in eigen huis verrassen door KFC Meise. De ingevallen Lambrechts maakte net na de rust de 0-1 en ondanks verwoede pogingen van de thuisploeg was het KFC Meise dat een tweede keer kon scoren via Goovaerts. BOKA United kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen rode lantaarn Lembeek. Van Rode maakte vroeg in de wedstrijd de 1-0 maar nadien verzuimde BOKA om de score op te drijven. Diep in de tweede helft maakten de bezoekers gelijk.

Asse-Ter-Heide had genoeg aan een doelpunt van Kempenaers om te winnen van Kapelle o/d Bos. Asse-Zellik A kwam tegen Nossegem op achterstand maar topschutter De Sa Faria bracht zijn ploeg langszij. Nossegem wou meer dan een punt en ging resoluut voor de zege. Kwitegetse bezorgde zijn team tien minuten voor tijd de verdiende 1-2 overwinning.

Titelfavoriet Relegem stuitte op een verbeten Vilvoorde maar Roel Van Den Brande vond toch een gaatje in de thuisdefensie. Met een knal vanop 35m zette hij de 0-1 op het bord. Even later draaide hij een hoekschop rechtstreeks binnen en Vilvoorde hing in de touwen. Relegem diepte de score uit tot 0-3 na een doelpunt van Van De Voorde.

Zesklapper Thiebaut

Leider Schepdaal won met het kleinste verschil van Itterbeek. Op het halfuur bracht Dufoor ploegmaat Vaal in stelling en die maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Wambeek liet geen spaander heel van een onmondig Essene en won met 0-6. Gunther Thiebaut bewees dat hij nog steeds een neus voor doelpunten heeft en nam alle doelpunten voor zijn rekening.

Zuun A en Eizeringen A verdeelden de punten, terwijl Hekelgem met 4-1 onderuit ging op het veld van Galmaarden.

Topartikels bij Goeiedag.be