Oplossing voor doorstroming verkeer Peizegem in de maak

Sinds het tekenen van parkeervakken in de Nieuwbaan ter hoogte van de dagbladwinkel, is er een verkeersprobleem op drukke momenten van de dag. Wanneer een bus halt houdt aan de bushalte op de hoek van Leireken en Nieuwbaan, stremt het verkeer automatisch.

Bij het begin en het einde van de schooluren is het probleem nog groter omdat de bus langer halt houdt om passagiers op of af te laten stappen. Chantal Mostaert, voorzitter van de Commissie Mobiliteit heeft met De Lijn gezocht naar een oplossing voor het stremmende verkeer.

De genoemde bushalte wordt verplaatst naar het kerkplein, zo’n goed 50 meter verder. Dat plein wordt momenteel heraangelegd. De oude verkeerslichten aan de vroegere ingang van de school verdwijnen en de parkeervakken worden hertekend.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk