Nieuwe inwoners verwelkomd

Elk jaar komen 400 nieuwe mensen in Merchtem wonen maar gaan er ook 250 weg. Dat is nog altijd een jaarlijks saldo van 150 nieuwe inwoners. Dat wist burgemeester Eddie De Block te melden aan nieuwe inwoner Ruben Van Gucht.

Van Gucht, sportjournalist bij de VRT, kwam naar de barbecue voor de nieuwe inwoners samen met zijn vriendin Laurence. Ze mochten mee aan tafel schuiven voor een lekkere hap en een drankje. Nieuwe inwoners kunnen bij die gelegenheid ook kennis maken met de gemeente- en de OCMW-raadsleden, de gemeentelijke scholen en diverse adviesraden en jeugdbewegingen.

Voor het eerst werd de barbecue gehouden in de nieuwe gemeentelijke feestzaal in Brussegem en dat was meteen een schot in de roos. Voldoende ruimte om iedereen (genodigden en ‘exposanten’) een plaatsje te geven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk