Ingestort terras wordt hersteld

IMG_7082Op 24 juli vorig jaar stortte een terras in aan de achterzijde van het WZC Ter Stelten. De ravage was groot maar gelukkig vielen er geen gewonden of erger. Het personeel van het WZC wist alle bewoners voorbeeldig op te vangen en de hele nacht werd doorgewerkt om het puin te ruimen en het gebouw te stutten.

Natuurlijk stelde zich meteen de vraag om het ingestorte terras te herstellen en vooral: wie zal dat betalen? Het werd de start van een ingewikkeld maar ‘boeiend’ – zegt OCMW-voorzitter Julie Asselman – verzekeringsdossier. Op 1 september 2015 kwam het tot een overeenkomst tussen alle partijen. Omdat de verzekeraars van de andere partijen (aannemer, architect, …) toestemden om de kosten voor integraal herstel op zich te nemen, kwam het niet tot een (lange) gerechtelijke procedure.

Het goede nieuws is dat de herstelwerken reeds starten op 1 oktober en dat alles klaar zou moeten zijn eind maart van volgend jaar. Net op tijd voor de bewoners om te genieten van de eerste zonnestralen in de lente. Foto: Julie Asselman (OCWM-voorzitter) en Ella De Neve (eerste schepen).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk