Naar samenwerking FC Merchtem en SC Wolvertem?

Er zijn gesprekken tussen FC Merchtem 2000 en K. Wolvertem SC. Dat blijkt uit de agenda op de website van Merchtems burgemeester Eddie De Block. Woensdagavond staken vertegenwoordigers van beide voetbalploegen op het gemeentehuis in Merchtem de hoofden bij elkaar. Onderwerp van het overleg was waarschijnlijk de mogelijkheden van een samenwerking of fusie te onderzoeken.

FC Merchtem 2000 speelt in eerste provinciale en werkt zijn thuiswedstrijden af in het zeer recente sportcomplex op de Dooren. SC Wolvertem speelt in vierde nationale B en speelt thuis in het Frans Lathouwersstadion. Beide teams beschikken ook over een kunstgrasveld.

Over de uitkomst van de vergadering en de modaliteiten van een eventuele samenwerking werd voorlopig nog niet gecommuniceerd. FC Merchtem speelde vorig weekend in eigen stadion een derby wedstrijd tegen Liedekerke A. Merchtem moest het onderspit delven met 1-4. Het eerste mosselfestijn van de club in hetzelfde weekend lokte 774 hongerigen naar de Dooren.

Koninklijke Wolvertem SC was wel succesvol in zijn wedstrijd van afgelopen weekend. Het haalde het thuis makkelijk van Chatelet met 5-1.

FC Merchtem speelde zijn wedstrijd tegen Liedekerke A in gloednieuwe shirts met Goeiedag, AD Delhaize en Structura als belangrijkste sponsors.