Het geheime leven van 5-jarigen, gefilmd in Peizegem

Het geheime levenVanavond loopt op VTM de eerste aflevering van ‘Het geheime leven van 5-jarigen’ over de leefwereld van kleuters in de kleuterklas.

Vijf weken lang – waarvan drie opnameweken – was de gemeentelijke basisschool Ten Bos het werkterrein van productiehuis Zodiac. Zij hadden een uitdagende, kleurrijke schoolomgeving gezocht en gevonden in de nieuwe school in Peizegem.

In een mum van tijd was de school omgevormd tot een heuse opnamestudio : opnameklasjes, regieklas, eenc”geheim klasje” met attributen. Bedrading, belichting, camera’s, schermen werden aangevoerd, geluids- en opnameapparatuur werden geïnstalleerd, om ons een inkijk te kunnen geven in de wereld van een 5-jarige kleuter.

Tien kleuters ontmoetten elkaar voor het eerst in de Peizegemse kleuterschool. Al snel zie je wie de volgzame kleutertjes waren, wie de haantje-de-voorste, wie de introverte, wie de extraverte. Van op de eerste rij zijn we getuige hoe de kleuters met elkaar omgaan, hoe ze denken, hoe ze voelen, hoe ze omgaan met afspraken, hoe ze samen zoeken naar oplossingen, …. Grappige, ontroerende, mooie, soms confronterende situaties wisselen elkaar af.

In één van de opnameklasje, weg van de kinderen, observeerden professor Peter Adriaenssens en professor Binu Singh het gebeuren. Hun wetenschappelijk onderbouwde analyse geeft een extra kijk op het gedrag van de kleutertjes.

De serie wordt uitgezonden op woensdagavond op VTM, na Familie. Kijken maar!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk