Steltenlopers brengen spektakel (+ foto's)

Op een enkel druppeltje na, bleef het zaterdagnamiddag droog. Dat was mooi meegenomen voor de grote stoet ter gelegenheid van 70 jaar Merchtemse Steltenlopers. Nog maar pas vertrokken, werd de stoet geruime tijd opgehouden. In het centrum van Merchtem was een dame getroffen door een hartstilstand. Een medisch urgentieteam kwam ter plaatse en probeerde de vrouw, zonder succes helaas, te reanimeren.

Na de koets met notabelen mocht een deel van de Brusselse Ommegang de lange stoet opgang trekken. Na hen volgde een delegatie uit het Roemeense adoptiedorp Ciheru, drie dames en twee kindjes in nationale klederdracht.

Dan was het de beurt aan het MVT dat spelenderwijs de grote groep van steltenlopers aankondigde. Zij waren, uiteraard, de vedetten van de dag. In vol ornaat en op volledige sterkte defileerden zij in de straten van hun eigen gemeente.

Na hen kwamen nog tal van Merchtemse, nationale en internationale groepen. Er waren steltenlopers uit Namen en uit de Franse Landes. Er waren de skiëve mannen uit Duitsland en een indrukwekkende paradeband uit Nederland.

Van eigen bodem waren de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, de vendeliers van de KLJ, de meisjes van Gembada en het treintje uit Peizegem. Uit Brussel kwamen o.m. de reuzen van de Sint-Guidovereniging uit Anderlecht, de broederschap van Manneke Pis en de vermaarde snorrenclub.

Na de stoet volgde een apotheose op het feestterrein aan de Reedijk. Elke groep gaf nog een demonstratie van zijn kunnen en dat werd van harte gesmaakt door het talrijk opgekomen publiek.

‘s Avonds volgde nog een tiroleravond. De Merchtemse jeugd had de avond ervoor al kunnen genieten van een steltenlopersfuif. Iedereen tevreden dus!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk