Politiehelikopter boven Peizegem

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie van de zone Buggenhout-Lebbeke een grootscheepse klopjacht op drie inbrekers. Die zouden in Dendermonde een inbraak hebben gepleegd en zijn dan op de vlucht gegaan.

Hun vluchtauto werd opgemerkt in de Potaardestraat in Lebbeke. De achtervolging werd ingezet maar de vluchtende auto kon ontsnappen. In Buggenhout kregen de daders een lekke band en ze lieten hun voertuig achter.

Een politiehelikopter vloog over Buggenhout-bos en Peizegem en de collega’s van de omliggende politiezones Dendermonde, AMOW en KLM leverden bijstand. Ook een politiehond kwam ter plaatse. Deze laatste leidde de politie naar een drietal op een kilometer van de achtergelaten wagen.

De drie (twee jonge mannen van 19 en eentje van 34) werden gearresteerd en zondagavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. De drie zijn geen onbekenden voor het gerecht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk