Goeiedag zorgt voor volle tribune (+ foto's)

Zondag speelde FC Merchtem zijn laatste wedstrijd tegen streekgenoot Liedekerke. Goeiedag had een bon geplaatst waarmee een heel gezin de wedstrijd gratis kon bijwonen en bovendien van een drankje kon genieten. Het resultaat was duidelijk: een overvolle tribune.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in de eerste helft. De ruststand was dan ook 0-0. Maar na de pauze was het Merchtem dat al snel op voorsprong kwam dankzij Jonas Verhaegen. Een kwartiertje later kon Simon Verhaevert de stand weer in evenwicht brengen.

Een kwartier voor het eindsignaal kwamen beide ploegen nog dicht bij een doelpunt. Maar de uitslag lag al vast: 1-1. Vooral de trainer van Liedekerke was daar heel blij mee want het was de garantie voor het behoud. Liedekerke eindigt op de 11de stek, Merchtem op de achtste.

Al met al mag FC Merchtem tevreden zijn van het seizoen dat in mineur begon. De nieuwe trainer, Wim Moortgat, wist de ploeg weer vertrouwen te geven. Met het vertrouwen kwam ook de smaak van de overwinning weer in de rangen. Ondertussen hebben verschillende kernspelers al een transfer naar een andere ploeg beet.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk