Griekse groentedieven betrapt in Kobbegem

Op een veld aan de Lierput in Kobbegem merkte een voorbijganger zaterdag dat drie personen kolen aan het afsnijden waren.

Omdat het tijdstip en de bezigheid hem nogal eigenaardig leek, belde hij naar de politie.

De inspecteurs troffen drie bejaarde Grieken aan. Ze waren niet gekend bij de politie.

Er werd een proces-verbaal voor ‚Äėmoeskopperij‚Äô opgesteld, waarna het trio mocht beschikken, uiteraard zonder de kolen.

Andere feiten van het weekend in de politiezone Amow:

  • In de Jan De Kinderstraat in Zellik drongen inbrekers met valse sleutels binnen in een garage. Er werden drie fietsen, vier velgen een tv en enkele werktuigmachines gestolen.
  • Er werd zaterdag ingebroken in de Carrefour in de Nieuwstraat in Opwijk. De dieven maakten een gat in het dak en probeerden het alarm buiten werking te stellen. Dit lukte echter niet, waardoor het alarm toch afging en de dieven zonder buit vluchtten.
  • In de Broekstraat wrongen dieven zondag een garagepoort open. Van de wagen, die in de garage stond, werd een ruit ingeslagen. De buit bestaat uit een computer, 1.800 dollar, 500 euro, de sleutel van een moto, een motorhelm en enkele brillen.
  • In Mollemseweg werd zondag de voordeur van een woning geforceerd. De inbrekers doorzochten het huis, maar het is nog niet precies gekend wat er is gestolen.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk