Gemeente zal voorstel CKB i.v.m. Brussegem uitvoeren

De gemeente Merchtem legt zich neer bij de ‘wijsheid van de Kerk’ en zal het plan van het Centraal Kerk Bestuur uitvoeren. Zoals u eerder al kon lezen wil het CKB de pastorie en de kerk van Brussegem desaffecteren (aan de eredienst onttrekken) zeer tegen de wil van de Brussegemse verenigingen die zaterdag luid protesteerden.

Het gemeentebestuur, dat het CKB zelf om een ‘kerkenplan’ had gevraagd, respecteert de wens van het CKB en zal de pastorie van Brussegem verkopen. De pastorie van Ossel zal dan, zoals gevraagd, behouden blijven voor de verenigingen en voor pastoor Gilliams van de nieuwe parochie Brussegem-Ossel-Hamme.

Als het bisdom zou besluiten om de kerk te ontwijden dan zal het gemeentebestuur, dat eigenaar van het gebouw is, de Brussegemse verenigingen bij mekaar roepen om na te denken over de bestemming van het kerkgebouw. Elke Brussegemnaar zal dan via een schrijven worden uitgenodigd op de infovergadering, voorgezeten door schepen van Brussegem Maarten Mast.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk