Verdachte van moord: het was een ongeval

D.C.K., die verdacht wordt van moord op Frederik Heyvaert, beweert dat het om een ongeval gaat. Hij en Frederik zouden gedold hebben met het wapen van D.C.K. en hierbij zou een schot zijn afgegaan dat dodelijk was voor het slachtoffer.

Na ‘het ongeval’ begroef D.C.K. het wapen – waarvoor hij trouwens geen vergunning had – maar bleef zitten met een lijk. Hij  verpakte het in een zak die normaal gebruikt wordt voor steenpuin. Die zak zou hij na een tijdje in zijn camionette hebben gelegd waarna hij verschillende dagen – D.C.K. heeft een renovatiebedrijf – met het lijk in de wagen heeft rond gereden.

Uiteindelijk parkeerde D.C.K. de camionette op een parking aan een verlaten bedrijfsterrein in de August De Boeckstraat waar de politie het voertuig en het lichaam vond, op aanwijzen van D.C.K.

Ondertussen blijven D.C.K. en nog een tweede man, waarvan de politie vermoedt dat hij meer weet van de zaak, aangehouden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk