Tuinbouwschool: Parket, directeur en schepen reageren

In een reactie op de commotie rond de beschuldigingen aan het adres van de directeur van de gemeentelijke tuinbouwschool stelt het Parket van Halle-Vilvoorde dat het, na een eerste onderzoek, ‘geen aanwijzingen van een misdrijf’ ziet.

Directeur D.H.  (die over een paar maanden met pensioen zou gaan) schreeuwt zijn onschuld uit. Volgens hem is er nooit sprake geweest van grensoverschrijdend, seksueel gedrag. ‘De voorbije dagen zijn verschrikkelijk geweest voor mij. Ik word ten onrechte beschuldigd’.

Ook schepen van secundair onderwijs, Steven Elpers, reageert: ‘Volgens de overheid is een preventieve schorsing geen tuchtmaatregel maar een maatregel van orde in het belang van de dienst. In het belang van de school hadden we geen andere mogelijkheid dan deze maatregel toe te passen. Deze laat toe om een intern onderzoek te voeren en daarna een beslissing te nemen.’

‘Ik roep daarom alle partijen op om de sereniteit te bewaren en het onderzoek, als gevolg van deze maatregel, zijn werk te laten doen. Ik heb alle vertrouwen in dit onderzoek en van het feit dat we op basis hiervan de juiste beslissingen zullen nemen’.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk