Merchtem biedt gratis topconcert aan inwoners

affiche august de boeckconcertInwoners van Merchtem maar, bij uitbreiding, alle muziekliefhebbers krijgen (volledig gratis!) een topconcert aangeboden door het gemeentebestuur. Balletmuziek van Delibes (zijn balletsuite Coppelia) en grootmeester Tschaikowski (zijn beroemde Notenkrakersuite). En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt u er een unieke uitvoering van het concerto voor viool en orkest van Meester August De Boeck bovenop.

Svenja Van Driessche

 

 

 

Al deze prachtige muziek wordt u gebracht door de Kamerfilharmonie van Vlaanderen. Svenja Van Driessche, een jonge en zeer beloftevolle violisten, neemt de vioolpartij voor haar rekening. Het dirigeerstokje is in handen van Herman Engels, die de muziek van August De Boeck helpt uitdragen in heel Europa.

Afspraak voor zoveel moois op zondag 25 januari om 19 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodt kerk in Merchtem. Schepen David De Valck en burgemeester Eddie De Block hopen dat de kerk vol zal zitten met liefhebbers van prachtige balletmuziek √©n fans van August De Boeck. Mag Meester De Boeck ook een keertje ‘sant in eigen land’ zijn?

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk