Voetbaloverzicht : Spannende strijd KV Zuun en SK Oetingen

KSC Grimbergen keerde met een wrang gevoel terug van Tienen.  Nadat Djoum blauw wit op voorsprong had gebracht leek dat meteen de eindstand te worden. Maar in de absolute slotfase interpreteerde de scheidsrechter een aangeschoten bal in de rechthoek als handsspel en Tienen kwam via Cosse gelijk.

KSC Wolvertem verloor op het veld van Waterloo met 3-1. De thuisploeg kwam snel op voorsprong maar Bastin maakte vanop de stip gelijk. Na de rust scoorde Waterloo vanop elfmeter en een vrije trap  in de winkelhaak telde geel blauw helemaal uit. 

In eerste provinciale kwam VK Liedekere dit weekend niet in actie. De wedstrijd tegen Halle werd uitgesteld wegens het plotse overlijden van de Halse afgevaardigde.

Fc Borght won met het kleinste verschil van Beersel en loopt verder uit op zowel SK Leeuw als Boka United. Dankzij een doelpunt van Di Herrero Di Miceli blijft FC Borght op kop. SK Leeuw speelde 1-1 gelijk tegen Asse-Zellik A. Nadat Gonzales SK Leeuw op voorsprong had gebracht, bezorgde Crabbe zijn team toch een punt. Boka United verloor verrassend van Herne.

Belangrijke stap KFC Meise

KFC Meise won de topper van Hekelgem met 1-0. Twintig minuten voor tijd bood Goovaerts zijn club de drie punten en zet zo een belangrijke stap naar de titel.  Eendracht Mazenzele had het allesbehalve gemakkelijk tegen FC Humbeek dat zich kranig verweerde maar een nieuwe nederlaag niet kon vermijden. Tot twee keer toe maakten de bezoekers een achterstand ongedaan maar in de laatste minuut besliste Van Den Nest de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg.

Relegem en Sint Jozef Londerzeel maakten er zondagmiddag een spektakelstuk van. Van Vaerenberg en Van De Voorde (2X) brachten Toekomst op 3-1. Londerzeel kwam dichterbij via Van Gucht maar Amanchar stelde met de 4-2 de zege veilig. In de slotfase verschalkte Robberechts doelman Arnou een derde keer maar de zege kwam niet meer in gevaar. Mollem had geen verhaal tegen de aanvalsgolven van Riterklub en ging met 5-1 onderuit.

Asse-Terheide op toerental

SK Oetingen liet geen spaander heel van Schepdaal. De leider in derde C won met 5-0 en blijft op gelijke hoogte met KV Zuun dat met 3-0 won Linkebeek. Vallois en Haesart zorgden voor een veilige 2-0 ruststand. Moreels zette 20 minuten voor tijd de kers op de taart.

In vierde provinciale blijft Asse-Terheide vlot de weg naar het doel vinden. Hekelgem B was geen partij en Asse-Terheide won gemakkelijk met 0-4. Van Den Brande, De Bie, Van Dessel en De Coster scoorden elk één keer.

Topartikels bij Goeiedag.be