Ja zuster, uw sacoche ook! (+ foto’s)

Nadat een uurtje vroeger in Mollem hetzelfde was gebeurd stelden Pater Karel en de parochieploeg de misviering van 10.30 uur helemaal in het teken van de boekentassenwijding.

Het was meteen duidelijk voor wie de kerk betrad: zondag maakten de schoolkinderen de dienst uit.

Op een gemoedelijke wijze (‘Zet u maar op uw poep op de grond, er is hier vloerverwarming in de kerk’) voerde Pater Karel een gesprek met de kinderen die rond hem waren geschaard. Hij had ook zijn boekentas meegebracht en hield de kinderen nog even in spanning alvorens te onthullen wat erin zat.

Nadat hij de boekentassen had gewijd, was het de beurt aan de handtassen van de aanwezige dames. ‘Ja zuster, steek uw sacoche ook maar omhoog,’ grapte hij tegen de trouw aanwezige Merchtemse kloosterzusters.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be