Koude douche voor Opwijkse politici

Zowat het voltallige schepencollege kreeg zondag, tijdens de open gemeentedag, een koude douchte in het kader van de Ice Bucket Challenge t.v.v. ALS-onderzoek. De brandweer van Opwijk nam de zware taak op zich om een emmer water over de hoogden van de politici van gemeente en OCMW uit te kieperen.

De ‘gedoopten’ op de foto zijn (vlnr): OCMW-secretaris François Vunckx, de schepenen Pierre Van de Velde, Johan Deleu en Jan Couck, burgemeester Albert Beerens, OCMW-voorzitter Patrick De Smedt en voorzitter van de gemeenteraad Joske Vermeir. Zij kregen niet alleen een koude douche maar geven ook 500 euro (uit eigen zak) voor ALS-onderzoek.

Twee dames uit het college ontsnapten aan de ijsdouche: de schepen Inez De Coninck (die vroeger al een ice bucket kreeg) en Vera De Koster. De natte politici nomineerden op hun beurt een aantal gemeenteraadsleden uit meerderheid en oppositie. Wordt dus vervolgd.