Voetbaloverzicht : Pijnlijk thuisverlies Wolvertem

In vierde klasse leed KSC Wolvertem zijn tweede verliesmatch op rij. Tegen Binche incasseerde de ploeg op het uur een tegengoal en was nadien niet meer bij machte om de wedstrijd te keren.

In eerste provincale speelde Ternat 1-1 gelijk op het veld van Houtem. Sleewaegen wiste een vroege achterstand uit met een knap doelpunt. Nadien had Ternat het meeste balbezit maar kon deze niet verzilveren met een nieuwe treffer. Zaterdagavond verloor FC Merchtem 2000 met 1-2 van Betekom. De bezoekers kwamen sterk voor de dag en dat uitte zich in een doelpunt voor de rust en de 0-2 na de rust. Tavares schoot op aangeven van Ganseman de thuisploeg terug in de match maar het slotoffensief kwam te laat.

Eerste verlies voor Borght

FC Borght weet weer wat verliezen is. Tegen een taai Teralfene kwam het 2-0 achter. Tien minuten voor tijd zorgde Deriemaeker voor de aansluiting maar het eerste verlies van dit seizoen was een feit. Kester-Gooik gaf het ambitieuzeĀ Denderzonen Pamel een nieuwe opdoffer. Feldgrill en De Roeck scoorden voor de thuisploeg, De Coen milderde met een vrij trap. Ozturk bracht de 3-1 op het scorebord en De Coen legde via strafschop de 3-2 eindstand vast. Knappe zege voor een productief Kester-Gooik.

Met een nieuwe trainer won Wambeek vlot van Saintes. Ondanks een vroege achterstand scoorde Wambeek nog vijf keer met doelpunten van Roels, De Smet en een hattrick van Van Houten. Lennik en Zuun zorgden in een onderling treffen voor heel wat spektakel. Held van de middag was Nkulu. Hij scoorde alle vier treffers van Lennik en zorgde in zijn eentje voor de knappe 4-3 overwinning.

Topartikels bij Goeiedag.be