Rommelmarkt is koning op autoloze zondag in Asse (+ foto's en video)

Een autoloze zondag kun je de autoloze zondag in Asse de laatste jaren niet echt meer noemen.

Met dit jaar ruim vierhonderd kraampjes, van de Wijndruif tot aan het station van Asse plus de Nieuwstraat, werd dit jaar zowat het ganse autovrije parcours ingenomen door de rommelmarkt.

Van fietsen op het autovrije parcours kon nog amper sprake zijn. Ook de populaire paardenkoetsen moesten hun ritjes dit jaar beperken tussen de Markt en de Wijndruif, omdat in de Weverstraat en de Stationstraat de kraampjes aan beide kanten van de steenweg stonden opgesteld.

Na de kletsnatte ochtend klaarde het weer gelukkig net op tijd op, zodat iedereen die voor deze gelegenheid zijn zolder had leeggemaakt, zijn waren zondagnamiddag ook mooi tentoon kon spreiden. Duizenden wandelaars vonden het in elk geval de moeite om kilometerslang te kuieren.

Nieuw dit jaar was een promotiestandje (op de Hopmarkt) met elektrische fietsen door de Assese fietsenverkopers Geert Loomans en Servaas Haesen. Tientallen Assenaren profiteerden van de gelegenheid om een testritje te maken .

Lees ook:

(korte videomontage)

(de volledige rit)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk