Verkeerssituatie in Aspelare wijzigt

De werken aan de Geraardsbergsesteenweg in Aspelare zijn afgerond zodat deze opnieuw kan opengesteld worden voor het verkeer maar vanaf maandag 22 september start de aannemer met de afwerking van het kruispunt Cyriel Prieëlsstraat en (bij gunstige weersomstandigheden) vanaf maandag 13 oktober met de afwerking van het kruispunt Waalhovestraat.

Werken kruispunt Cyriel PrieĂ«lsstraat – kant Wildendries

Duur van de werken: 3 (uiterlijk 4) weken, het einde is voorzien op 10 oktober 2014. Er worden tijdelijke verkeerslichten ingesteld op de Geraardsbergsesteenweg om het verkeer beurtelings door te laten. Vanaf dit moment kan men de Cyriel Prieëlsstraat enkel inrijden vanaf de Geraardsbergsesteenweg, uitrijden dient te gebeuren via de Knotwilgenstraat, Waagstraat en Plekkersstraat. Om het verkeer hier zo vlot mogelijk te laten verlopen zal de Waagstraat tijdelijk omgevormd worden tot eenrichtingsstraat richting Aspelare. Voor voetgangers en fietsers blijft dubbelrichting gelden.

Werken kruispunt Waalhovestraat – kant Wildendries

Bij gunstige weersomstandigheden vangen de werken aan op maandag 13 oktober en zullen ze één week duren. Er worden tijdelijke verkeerslichten ingesteld op de Geraardsbergsesteenweg om het verkeer beurtelings door te laten. Vanaf dit moment kan men de Waalhovestraat enkel inrijden vanaf de Geraardsbergsesteenweg, uitrijden dient te gebeuren via Keienberg en Koffiestraat. Om het verkeer hier zo vlot mogelijk te laten verlopen zullen de Bertstraat en de Koffiestraat tijdelijk omgevormd worden tot eenrichtingsstraat. Er wordt een lus gecreëerd waarbij men de Bertstraat kan inrijden vanaf de Geraardsbergsesteenweg en de Koffiestraat kan uitrijden naar de Geraardsbergsesteenweg. Voor voetgangers en fietsers blijft dubbelrichting gelden.

Meer info : contactcenter Aquafin alle werkdagen tussen 8 uur en 19 uur op het nummer 03/450 45 45 of via  contact@aquafin.be. Bij noodgevallen buiten de werkuren en in het weekend is er een gratis noodnummer: 0800 16 603.

Topartikels editie Ninove-Dender