Eendracht Aalst kan Patro Eisden niet opzij zetten (+ video)

Eendracht Aalst ontving zondag nummer 14 in het klassement Patro Eisden Maasmechelen.

Coach Van Acker liet De Neve, die deze week sukkelde met een voetblessure, op de bank. Hij werd vervangen door Arnaud De Greef. Voor de rest geen wijzigingen ten opzichte van vorige week.

Te weinig creativiteit

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de bezoekers. Taktak schoot van ver op doel maar de bal ging ook ver over.

Vijf minuten later opnieuw Patro. Deze keer nam Battista het leer in één tijd op de slof. Zijn knap schot viel maar net naast het doel van Van Den Noortgaete. Eendracht speelde de bal in de eerste tien minuten goed rond maar het waren de Limburgers die gevaarlijk waren via de counter.

Op het kwartier viel zo het eerste doelpunt van de wedstrijd. Patro schakelde snel en slim om na een hoekschop van Shkodra. Allegria stormde op Van Den Noortgaete af die wat leek te twijfelen. Hij liep om de Aalsterse doelman heen en schoot makkelijk de 0-1 tegen de netten.

Eendracht had niet meteen een antwoord klaar en het ontbrak de thuisploeg vooral aan creativiteit. Op het halfuur was er dan toch het eerste gevaar aan Aalsterse zijde. Donjet Shkodra schoot een vrije trap van op zo’n 30 meter naast het doel.

In de actie daarop was het opnieuw Patro dat voor gevaar zorgde. Van Den Noortgaete was net op tijd om de bal uit de voeten van een aanstormende Limburger te schieten.

Vijf minuten voor tijd zorgde Shkodra en Philippe Janssens voor de beste Aalsterse actie. Shkodra gaf een goede doorsteekpass op Janssens in de zestien maar zijn schot werd door Debaty in hoekschop geduwd. Meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Eendracht kon in de eerste 45 minuten niemand overtuigen. Patro Eisden daarentegen speelde sterk in blok en was een paar keer gevaarlijk op de counter.

Krachtig slotoffensief

Tijdens de rust bleef Donjet Shkodra in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Tjendo De Cuyper.

Na tien minuten stond het bijna 0-2. Door een snelle omschakeling kon Allegria alleen op doel afstormen. Een ploegmaat stond helemaal alleen voor doel maar gelukkig voor Aalst verslikte Allegria zich in zijn pass. Hier kwam Aalst goed weg.

Vijf minuten later zagen we opnieuw een gevaarlijke aanval van Patro Eisden. Allegria kwam alleen voor onze doelman, probeerde hem te dribbelen maar ons sluitstuk haalde de bal knap uit zijn voeten.

Een halfuur voor tijd het eerste doelgevaar van Aalst in de tweede helft. Kevin Janssens probeerde het met een afstandsschot maar zijn bal zwaaide over. Enkele minuten later probeerde ook Philippe Janssens het. Van op de rand van de zestien knalde hij over. Hier zat meer in.

Ondertussen werd De Greef naar de kant gehaald voor Koulibaly en maakte de geblesseerde Kevin Janssens plaats voor Niels Martin.

Een kwartier voor het einde wordt Philippe Janssens foutief gestopt op de rand van het zestienmetergebied. Wesley Vanbelle draait de bal perfect op het hoofd van Vansimpsen die netjes in het hoekje kopt.

De aansluitingstreffer bracht opnieuw vuur in het Aalsterse spel waardoor er nog een hele resem kansen volgden. Twee minuten later draaide Vansimpsen knap rond zijn man, dook de zestien binnen en schoot de bal overhoeks tegen de paal.

In de herneming werd het schot van Martin van de lijn gekeerd. De herneming van dat schot werd door Vanbelle op de slof genomen maar zijn poging ging over.

Tien minuten voor tijd dook Philippe Janssens de grote rechthoek in. Zijn schot ging over. Enkele minuten later een soortgelijke situatie als bij het Aalsterse doelpunt. Vanbelle bracht via een vrije trap de bal op het hoofd van Koulibaly maar hij mikte net naast.

Zes minuten later stuurde Koullibaly Martin goed diep. Hij kon alleen op de doelman afgaan maar Debaty ging goed plat op zijn schot.

Net voor tijd opnieuw een actie opgezet door deze twee Aalstenaars maar het schot van Martin ging naast. Ondanks het slotoffensief lukte het niet meer voor Eendracht om de winnende treffer te scoren.

Patro Eisden Maasmechelen komt zo, niet helemaal onverdiend, een punt wegkapen in het Pierre Cornelisstadion.

Gezondheidswandeling

Na de wedstrijd was coach Van Acker niet mals voor zijn spelers.

‘Ik vond het over de hele lijn een zwakke vertoning. Sommige spelers leken wel aan hun gezondheidswandeling bezig. Voor de wedstrijd vroeg ik om veel te bewegen rond de bal maar dat heb ik niet gezien. Sommige spelers zullen met het oog op woensdag spijt hebben dat ze vandaag niet beter hebben kunnen presteren.’

Op de terugkeer van Niels Martin zei hij het volgende: ‘Niels heeft de afgelopen weken hard gewerkt en getoond dat hij zijn plaats in het team verdiend. Hij heeft mij vertrouwen gegeven om hem op te stellen’, aldus onze trainer.