Spits FM verhuist naar Merchtem

Spits FM, de lokale radio met een vaste stek in Opwijk, verhuist hoogstwaarschijnlijk binnenkort naar Merchtem. Dat wist Rudy Van Zeebroeck, voorzitter, mee te delen. Eigenlijk was Spits FM al een tijdje op zoek naar een nieuw en liefst goedkoper onderdak.

Voor het commercieel pand dat Spits momenteel huurt moet maandelijks 600 euro huur betaald worden. Dat is elk jaar een flinke brok uit het budget van de zender.

Spits FM deed een beroep op het Opwijkse gemeentebestuur dat een gratis locatie aanbood in het oud gemeentehuis van Mazenzele. Bij nader inzien vonden de mensen van Spits dit niet zo’n geschikte plek voor hun studio. Daarom werd een beroep gedaan op het gemeentebestuur van Merchtem, voorzitter Van Zeebroeck woont in Peizegem.

Koeweidestraat

Merchtem biedt Spits onderdak in het voormalige appartement van de conciërge in de gemeentelijke loods in de Koeweidestraat. Spits FM moet er geen huur betalen maar het gemeentebestuur verwacht van hen dat zij tijdens de Merchtemse kermisweek uitpakken met ‘kermisradio’ naar het voorbeeld van ‘Radio Oppèk’ tijdens het Opwijkse carnavalgebeuren.

Als de beheerraad het plan om te verhuizen naar Merchtem vandaag goedkeurt, worden de studio’s en het productiehuis naar Merchtem overgebracht. Der programma’s worden dan nog wel vanuit Opwijk uitgezonden via de zendmast in de Karenveldstraat.

Radio Merchtem

Om de eerste uitzendingen van de Merchtemse Kermisradio extra glans te geven komt er een reünie van voormalige medewerkers van Radio Merchtem. Zij kunnen contact opnemen via een mail naar radiomerchtem@telenet.be.

Radio Spits FM is in onze regio te beluisteren op FM 78.8 in Opwijk, 103.9 in Galmaarden en 107.5 in Ternat.

Lees ook:

Foto: Een aantal Spitsers aan het werk, vlnr: voorzitter Rudy Van Zeebroeck, Jonas De Groeve en Ignace Heyvaeert.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be