Burgemeester en schepenen vervangen studenten met blok

Het is een vertrouwd gezicht op zaterdagmorgen: leden van de Merchtemse jeugdverenigingen op stap om het centrum van de gemeente te verlossen van zwerfvuil. Dat is een afspraak tussen de gemeente en de jeugdbewegingen ter vervanging van de inkomsten uit de vroegere papierophalingen. De kas van de jeugdbewegingen wordt op die wijze toch gespijsd.

Maar zaterdag 21 juni was er een probleem. Zowat alle leden van de jeugdbewegingen zitten ‘ion den blok’ om hun examens voor te bereiden. Daarom trokken burgemeester Eddie De Block, de schepenen Mast, De Neve en De Valck en OCMW-voorzitter Julie Asselman zelf maar een fluohesje aan om – gewapend met bezems en grijptangen- het zwerfvuil van de straten te verwijderen.

De oogst was niet gering: vier vuilniszakken werden gevuld, hoofdzakelijk met sigarettenpeuken. Dat is jammer omdat her en der in het centrum speciale asbakken zijn aangebracht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be