Emoties bij wereldrecord radio maken (+ foto's)

Lennart CreĂ«l mag zich na 190 uur ‘wereldrecordhouder radio maken’ noemen. Een uitzonderlijke prestatie die hij leverde in de gelegenheidsstudio bij Computrade in de Merchtemse Sint-Jansstraat. Zichtbaar afgepeigerd en hondsmoe, praatte hij de laatste minuten van zijn recordpoging vol om daarna, voor het eerst in meer dan een week, naar buiten te lopen naar het wensplein op de hoek van de Galgestraat en de Sint-Jansstraat.

De manier waarop hij werd verwelkomd liet de emoties hoog oplaaien. Er was een lang applaus, omhelzingen, kussen, gelukwensen maar wat hem zichtbaar het meest ontroerde waren de omhelzingen van de wenskinderen. Want daar was het Lennart en Rony, zijn steun en toeverlaat, om te doen: zieke kinderen gelukkig maken, Make-A-Wish voldoende financiële armslag geven om kinderwensen in vervulling te laten gaan.

Vedettenparade

Een hele week lang kwamen grote en kleine vedetten langs in de studio om hun steentje bij te dragen. “Het was hier dag en nacht binnen- en buitenlopen,” verklaarde Rony Raeymaekers van Computrade, “maar als je die kindergezichten ziet, dan is het dat allemaal zeker waard”.

Lennart kreeg felicitaties van Make-A-Wish, van Club FM manager SĂ©bastien Vansever, van zijn producer en crewleden en van burgemeester Eddie De Block die hem als arts bijstond: “Niet te geloven dat Lennart dit volgehouden heeft, met een ‘witte angina’ notabene”.

Zelf had Lennart woorden van dank voor de vele, vele mensen die zijn recordpoging mogelijk maakten en ondersteunden. Ondanks zijn zware vermoeidheid nam hij nog uitgebreid de tijd om zijn wenskinderen te begroeten en te omhelzen. Daarop volgde nog een lange autorit naar huis. “Een weekje vakantie heb ik nu toch verdiend,” waren zijn laatste woorden op het podium. Meer dan verdiend, Lennart, meer dan verdiend.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be