Duizenden naar Merchtem voor De Passie (+ foto's & video)

De Passie, een modern multimediaal spektakel rond het lijdensverhaal, lokte duizenden naar het Merchtemse Mieregemplein. Onder hen heel wat bekende Vlamingen, vooral uit de politieke wereld: minister-president Kris Peeters, minister van financi√ęn Koen Geens, gewezen minister Steven Vanackere, de Vlaams-Brabantse deputees Walter Zelderloo en Tom Dehaene, Mgr. Luc Van Looy (bisschop van Gent), Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten, de burgemeesters De Block (Merchtem) en Van Elsen (Asse) en wij vergeten er zeker nog een paar.

Leen Merckx en haar echtgenoot Frank Meysman (initiatiefnemers van dit uniek gebeuren) mochten vele duizenden uit heel Vlaanderen welkom heten. Dan was het aan de muzikanten, zangers en acteurs die het lijdensverhaal van Jezus in een modern kleedje hadden gestoken.

Met o.m. liederen van Johan Verminnen en Stef Bos werden de belangrijkste fazen uit het paasverhaal uitgebeeld. Technisch gezien verliep alles naar wens en ook de weergoden waren Merchtem en De Passie gunstig gezind: het begon pas te regenen toen de laatste noten waren uitgestorven.

Had Pater Karel zijn confraters van de Norbertijnenabdij van Grimbergen aangespoord een extra gebedje te zeggen om goed weer af te smeken?

Morgen vind je op onze website heel wat meer foto’s die het geslaagde spektakel illustreren.

==> Bekijk hier de uitgebreide fotospecial <==