Blauwe campagne start met blauw café

In Merchtem werd maandagmorgen het startschot gegeven van de verkiezingscampagne van Maggie en Eddie De Block. De eerste affiches waren al opgedoken bij de voorstelling van De passie op het Mieregemplein maar nu werd de blauwe campagne dik in de verf gezet.

Niet met een academische zitting of een officiële speech maar met het blauw schilderen van Feestcafé Bij Den Bizon, een stunt die Willy Wijnants niet voor het eerst laat uitvoeren. In het verleden werd zijn etablissement al eens in het blauw en zelfs in het oranje geschilderd, telkens in een verkiezingsperiode.

In het verleden verhuurde Willy (tijdens De Passie nog als Barabas op de scène) zijn gevel zelfs eens aan verschillende politiekers die er hun naam (en lijstnummer) op konden schilderen. De opbrengst van deze originele actie ging naar een goed doel. Nu kleurt de gevel dus weer blauw, de kleur van de Merchtemse Open VLD-kandidaten.