De gezongen mes

Een viertal jaar geleden namen Geert Van Snick en Lars Eriksson het initiatief om maandelijks op zondagmiddag met muzikale vrienden te jammen.

‘De gezongen mes’, een naam die eerder toevallig gekozen werd, had wat tijd nodig om te groeien maar kwam stilaan maar zeker van de grond. Toen cultuurcafé Kalisj in de Pollarestraat de deuren sloot, moest men op zoek naar een nieuwe locatie. Geert en Lars ondervonden al vrij snel dat niet elke cafébaas staat te springen om een dozijn jammende muzikanten op zondagvoormiddag hun ding te laten doen in zijn of haar café. Hubert Simoens, uitbater van café Den Belleman en zelf muziekliefhebber, zag dit wel zitten en dus kon de gezongen mes blijven doorgaan.

Ondertussen bestaat het totaal aantal uit 35 à 40 muzikanten waarvan er op zondag gemiddeld een 15-tal meespelen en/of zingen. Het concept is overeind gebleven : het blijft bij een maandelijkse open jamsessie zonder bijkomende optredens en repetities, geen toestanden met versterkers en zowel de meer geoefende muzikant als de iets mindere mag aansluiten. Behalve in juli en augustus is er elke eerste zondag van de maand een gezongen mes. Geert en Lars proberen alles in goede banen te leiden maar kunnen niet altijd verhinderen dat sommigen er niet genoeg van krijgen en na 13 uur nog blijven doorjammen.

Wie wil kennismaken met de gezongen mes, meespelen of gewoon genieten van de muziek kan elke eerste zondag van de maand terecht in café Den Belleman, Denderkaai 26 in Ninove. Meer info : geertacc@gmail.com .

 

Topartikels editie Ninove-Dender