Pater Emiel Huysmans (88) overleden

Op donderdag 20 februari overleed pater Emiel Huysmans (88) in het Universitair Ziekenhuis in Jette.

Als missionaris was Pater Emiel, geboren in Malderen op 8 januari 1926, 28 jaar actief in Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Nadien werkte hij vooral in de Nederlandstalige parochies in Brussel (Schaarbeek en Jette) en in Ruisbroek.

In 2000 werd hij medeverantwoordelijk in het dekenaat Wemmel waartoe ook Brussegem, Ossel en Hamme behoren. Hij deed er dienst als medepriester in de Merchtemse deelgemeentes Brussegem en Hamme.

Zo celebreerde hij in 2012 nog mee de eucharistieviering bij de heropening van de gerestaureerde Sint-Annakapel. Hij werkte ook mee aan het Canvas programma ‘Nonkel Pater’ waarin hij boeiend over zijn missionarisperiode wist te vertellen. Pater Emiel zit links op de foto (Foto Eén)

De uitvaartdienst heeft plaats in Merchtem in de kerk van Sint-Jan-Baptist in Ossel, op donderdag 27 februari om 10.30 uur.