Mario Vandevelde wordt burgemeester …

Mario Van de Velde wordt burgemeester. Niet meteen in het werkelijke leven maar alvast in het toneelstuk ‘Burgemeester …’ dat het Merchtems Volkstheater volop aan het oefenen is. Het stuk bestaat uit een aantal dolkomische situaties in en rond het gemeentehuis.

Een aantal anekdotes uit het leven van burgemeester Eddie De Block werden door Benny De Ridder samengebracht tot een theatertekst.

Merkwaardig is dat burgemeester De Block zelf meespeelt in het stuk. Hij speelt er niet de rol van burgemeester, die is weggelegd voor Mario Vandevelde, in het werkelijke leven voorzitter van de gemeenteraad.

Mario TenorEr speelt nog een derde politicus mee in het stuk: eerste schepen Ella De Neve speelt de rol van zuster Ursula. Het verhaal gaat niet over de burgemeester en de politiek van Merchtem maar over ‘een’ burgemeester die in allerlei komische situaties terecht komt.

Om het allemaal nog echter te maken speelt het MVT niet alleen in zijn eigen Boonhof maar zijn er ook twee voorstellingen in de raadzaal van het gemeentehuis.

Merchtems bier

Wees maar niet bang, er zijn niet alleen politici te zien in het stuk van het MVT. Zij krijgen het gezelschap van Nathalie Hellemont, Johan Larivière, Jef Van Hellemont, Anke Buys, Jaklien Putteman, Soit Heyvart en Johan Lemaire. Deze laatste verzorgt ook de techniek terwijl de regie in handen is van Benny De Ridder (auteur van het stuk) en Griet Sterckx.

Gasboetes, politieke overloperij, huwelijksproblemen, de Man van Ella … het komt allemaal aan bod in het stuk waarin de muziek een belangrijke rol speelt en ook gezongen wordt.

Tijdens de opvoeringen worden enkel Merchtemse bieren geschonken. Op de vrijdagvoorstelling zullen ook een aantal burgemeesters uit omliggende gemeenten aanwezig zijn.

De voorstellingen: donderdag 13, vrijdag 14, zondag 16 en maandag 17 maart wordt gespeeld om 20 uur, zondag 16 maart ook om 18 uur, telkens in het Boonhof, Maurits Sacréstraat 23. Op zaterdag 15 maart zijn er twee voorstellingen in de raadzaal van het gemeentehuis, om 18 uur en om 20 uur.

Kaarten te bekomen via leden of ons clublokaal de Reedijk. Reservatie voor opvoeringen in het Boonhof zijn verplicht. Dit kan via tel 0484-62.06.41 of via benny.de.ridder@telenet.be.

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...