Tegen 145 km/u door zone 70 tijdens flitsmarathon

Tijdens de flitsmarathon op 20 en 21 april in de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) zijn drie rijbewijzen ingetrokken. Eén bestuurder reed zelfs 148 km/u in de zone 70 op de Merchtemsesteenweg in Wolvertem.

Er werd in de drie gemeenten op twaalf plaatsen geflitst. 4.245 voertuigen werden gecontroleerd, 893 bestuurders (21 procent) werden beboet. Naast de snelheidsduivel op de Merchtemsesteenweg in Wolvertem, is ook het rijbewijs van een bestuurder in de Veilinglaan in Wolvertem ingetrokken. Hij reed er 91 km/u in een zone 50.

Op de Kardinaal Sterckxlaan in Oppem, reed een automobilist 71 km/u in een zone 30. Ook hij speelde zijn rijbewijs kwijt. In de Kardinaal Sterckxlaan reed zelfs de helft van de bestuurders te snel. In de Plas in Londerzeel reed één op drie bestuurders te snel. De politiezone KLM merkt op dat hardleerse bestuurders zelfs het gaspedaal diep indrukken tijdens de op voorhand aangekondigde flitsmarathon.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise